contactaanmeldenfotohome
Nieuws
Nieuws december 2022
 
Hierbij wensen wij u namens alle kinderen van Happy and Joy en de oud Happy and Joy leerlingen op basisschool St. Francis een heel vrolijk kerstfeest en een gelukkig nieuwjaar!
 
 
 
Het jaar 2022 begonnen we in Uganda met goed nieuws; de school ging na een sluiting van twee jaar wegens Corona eindelijk weer open!
Na een verder onbezorgd jaar sloten we het schooljaar 2022 helaas toch weer abrupt en met zorgen af.
Dit keer wegens een ander angstaanjagend virus; Ebola.
In twee districten van Uganda woedt het virus sinds enkele maanden en er zijn meerdere doden gevallen. Daarom heeft het Ministerie van Onderwijs half december besloten dat de scholen een week eerder hun poorten moesten sluiten om verdere verspreiding van het virus in te perken.
We hopen dat de vakantieperiode (die normaliter tot begin februari loopt) ertoe bijdraagt dat het virus zich niet verder verspreidt en dat de scholen in februari 2023 weer open mogen.
 
Voordat Happy and Joy het schooljaar afsloot kon er voor het eerst sinds twee jaar weer eens groots feest gevierd worden!
De leerlingen van TopClass waren allemaal geslaagd! Om dat te vieren en omdat we het daarnaast wel weer eens tijd vonden voor een schoolreisje zijn de kinderen op 18 november een dagje naar pretpark Freedom City geweest. Voor alle kinderen van Happy and Joy was dat een compleet nieuwe ervaring. Ze genoten volop van de speeltoestellen, de luchtkussens, het eten en de natuurlijk de speciaal gemaakte taart!
Een ervaring om nooit meer te vergeten.