contactaanmeldenfotohome
Nieuws april 2011

April 2011: Vergaderen, vergaderen, vergaderen

Maandelijks schrijft een bestuurslid van Stichting Happy and Joy een stukje over het wel en wee in Uganda en binnen de stichting. Op deze manier hoopt de Stichting u op de hoogte te houden van de belangrijkste ontwikkelingen.

Hoewel wij Nederlanders bekend staan om het eeuwige polderen en de vele vergaderingen die hiermee gepaard gaan, beginnen onze Ugandese collega’s deze traditie langzaam over te nemen. Aan het einde van elk termijn evalueren de docenten en directrice het afgelopen termijn. Het ontvangen verslag hiervan laat zien dat het eerste termijn van het nieuwe schooljaar goed is verlopen. Zo hebben de kinderen in babyclass bijzonder goed gepresteerd en zijn de kinderen sterkt gegroeid in hun ontwikkeling. Daarnaast zijn de ouders bovengemiddeld tevreden. Goede berichten dus!
Ook in Nederland wordt er op het moment druk vergaderd. Het bestuur is actief bezig met het opzetten van acties om het resterende bedrag van het aangekochte stuk grond in te zamelen. De postzegelactie is reeds gelanceerd en heeft al het nodige opgebracht. Heel erg bedankt voor iedereen die hieraan heeft bijgedragen. Maar, er is nog meer geld nodig. Daarom zal de Stichting nog meer acties opzetten. Dus houd de website in de gaten!

Over een paar weken zal een van de bestuursleden een bezoek brengen aan Uganda. Naast onderhoudswerkzaamheden zoals het schilderen van de buitenkant van de school, zullen ook de nodige gesprekken worden gevoerd. Het doel van deze gesprekken is om het werkproces daar, maar ook het werkproces tussen Nederland en Uganda, nog beter te laten verlopen. Daarnaast staat het aangekochte stuk grond centraal tijdens het bezoek: samen met de directrice wordt onderzocht welke activiteiten het beste geëxploiteerd kunnen worden op dit stuk land om de school vervolgens zo duurzaam mogelijk te maken.

Tenslotte wordt dit bericht afgesloten met de politieke ontwikkelingen in Uganda. In het voorgaande nieuwsbericht is geschreven dat de landelijke verkiezingen hebben plaatsgevonden. Hierbij is de voormalige president Museveni wederom uitgeroepen tot president. Oppositieleider Besigiye heeft de stembusstrijd echter oneerlijk genoemd. Afgelopen week hebben er verschillende demonstraties plaats gevonden in Kampala, de hoofdstad van Uganda. De honderden demonstranten, waaronder Besigiye, protesteren tegen de stijgende brandstof – en voedselprijzen. Tijdens de demonstratie hebben de militairen het vuur geopend op de demonstranten, waarbij onder andere Besigiye gewond is geraakt. Besigiye is vervolgens gearresteerd door het leger. Dit is al de tweede keer sinds de verkiezingen hebben plaatsgevonden.