contactaanmeldenfotohome
Nieuws december 2012

December 2012: Een nieuwe Uganda-reis?

Maandelijks schrijft een bestuurslid van Stichting Happy and Joy een stukje over het wel en wee in Uganda en binnen de stichting. Op deze manier hoopt de Stichting u op de hoogte te houden van de belangrijkste ontwikkelingen.

In 2011 heeft Stichting Happy and Joy een nieuw stuk land aangekocht. In de afgelopen tijd zijn we, in samenspraak met Lisa, de directrice van Happy and Joy in Uganda, druk bezig geweest met de plannen voor de nieuwe grond. We willen Happy and Joy meer zelfvoorzienend laten zijn en minder afhankelijk van giften en donaties uit Nederland. Er is gebleken dat we met het bouwen van huizen en die verhuren een stabiele inkomstenbron aanboren. Er is op het nieuwe stuk land ruimte voor vijf huizen inclusief sanitair.

Attention! Happy and Joy is het diaconale project van de Protestantse Gemeente Sassenheim van dit jaar en komend jaar. Attention!, een groep van vijf enthousiaste jongeren (Hilde Betting, Lidianne van Egmond, Jaap Betting, Sandra Eikelenboom en Pim van Delft) willen zich heel graag inzetten voor Happy and Joy en de kerkelijke gemeente van Sassenheim meer bij het diaconale project betrekken. Daarnaast willen ze ook heel graag deelnemen aan het project in Uganda zelf.

Acties Attention! en Happy and Joy zijn momenteel druk bezig met het organiseren van acties, want in de zomer van 2013 willen zowel Attention! als Happy and Joy naar Uganda om daar zelf (in samenwerking met Ugandese bouwvakkers) de huizen te bouwen. Daarnaast moet ook het sanitair voor de school worden vernieuwd en moet de keuken worden verbouwd.

Hoeveel geld is er nodig? Om de huizen te bouwen, het sanitair te vernieuwen en de keuken te verbouwen is € 40.000,- nodig. Daarnaast zamelt Attention! geld in om hun reis te kunnen bekostigen. Hiervoor hebben zij nog eens €11.000,- nodig. Dit bedrag kunnen we alleen maar bij elkaar krijgen als u ons helpt! Een speciaal bankrekeningnummer wordt binnenkort beschikbaar. Tot dat moment kunt u uw sponsorbijdrage overmaken naar het rekeningnummer van Stichting Happy and Joy, 28 949 28 onder vermelding van 'Attention'. Wij weten dan dat uw bijdrage bestemd is voor het project.

Voor meer informatie over Attention! kunt u terecht op de facebookpagina www.facebook.com/jeugdvoorjeugd of op de website van de Protestantse Gemeente Sassenheim via www.pgsassenheim.nl.