contactaanmeldenfotohome
Nieuws februari 2014

Februari 2014: Start nieuw schooljaar

Maandelijks schrijft een bestuurslid van Stichting Happy and Joy een stukje over het wel en wee in Uganda en binnen de stichting. Op deze manier hoopt de Stichting u op de hoogte te houden van de belangrijkste ontwikkelingen.

Het nieuwe jaar is goed begonnen! Na jaren van uitzoekwerk, geduld en het doorakkeren van bureaucratische processen, is de kleuterschool eindelijk geregistreerd. De kleuterschool heeft een “operating licensence” ontvangen waardoor de school nu geregistreerd staat bij het Ministerie van Onderwijs.

Sinds 2 weken is de school weer open en is het nieuwe schooljaar begonnen. Na meer dan een maand vakantie te hebben gehad rond de jaarwisseling en het begin van het nieuwe jaar, druppelen de oude én nieuwe leerlingen langzaam aan binnen bij de kleuterschool. Druppelen? Jaja, want de start van het schooljaar in Uganda is heel wat anders dan in Nederland. Waar in Nederland alle kinderen aanwezig worden verwacht op de eerste lesdag, druppelen de kinderen in Uganda gedurende de eerste weken binnen. De kinderen komen namelijk vaak terug van een vakantie bij familie op het platteland. De terugreis naar huis gaat niet altijd even voorspoedig waardoor niet iedereen tijdig terug is. We hopen dat alle kinderen binnen nu en een week toch wel echt aanwezig zijn.

Terwijl de school aan het opstarten is, ligt de bouw tijdelijk stil. Om financiële redenen is het op dit moment niet mogelijk om verder te gaan met de bouw van de huurhuizen. Gelukkig heeft Wilde Ganzen onze aanvraag tot financiële ondersteuning goedgekeurd. Wilde Ganzen is een organisatie die ontwikkelingsprojecten steunt in arme landen middels financiën, kennis en ervaring. Het doel van Wilde Ganzen is armoede wereldwijd bestrijden. De door ons ingediende aanvraag is goedgekeurd waardoor Wilde Ganzen het bedrag dat wij weten in te zamelen, vermeerdert met 55%! We zijn nog druk bezig met verschillende acties om zo veel mogelijk geld te kunnen ophalen, zodat we ook zo snel mogelijk de bouw weer kunnen hervatten.