contactaanmeldenfotohome
Nieuws februari 2017

Februari 2017: Leesplezier

Het nieuwe schooljaar op Happy and Joy is begin februari weer van start gegaan! En ook nu weer, zoals elk jaar, druppelen de kinderen binnen. Elke dag komt er weer één bij die terug is van een verblijf bij familie, vaak elders in het land. Ook zoals elk jaar hopen we dat alle kinderen weer terug komen op Happy and Joy. Het gebeurt namelijk nog weleens dat een kind bij familie achterblijft.

De laatste fase van de verbouwing/verbetering van het schoolgebouw van Happy and Joy en de huurhuizen is bijna afgerond. Het enige dat nu nog op de rol staat is het vernieuwen of repareren van les- en speelmateriaal voor de schoolkinderen. Waar je dan aan moet denken: aanschaf van kleine krijtbordjes, lesboeken, basketbalnetten met ballen, reparatie van de bolderkar en reparatie en aanschaf van wat fietsen. De directrice Lisa is momenteel druk bezig met offertes opvragen en onderhandelen met klusjesmannen over de beste prijs. Als dit laatste subproject is afgerond, dan kunnen we er hopelijk weer voor een tijdje tegenaan op Happy and Joy!

Alweer een tijd geleden, in het voorjaar van 2015, heeft Stichting Happy and Joy een aanvraag voor leesboeken ingediend bij Biblionef. Biblionef is een organisatie die zich inzet om elk kind de kans te bieden om te kunnen lezen. Zij verspreiden leesboeken over projecten wereldwijd. Als je zelf een project hebt, dan kun je een aanvraag indienen bij Biblionef om ook leesboeken te kunnen ontvangen. Lange tijd was er helaas geen transport mogelijk naar Uganda. Gelukkig was dit onlangs wel het geval! Happy and Joy heeft, dankzij Biblionef, nu een flink aantal mooie leesboeken in de kast staan.

Biblionef boekenBiblionef boeken