contactaanmeldenfotohome
Nieuws januari 2015

Maandelijks schrijft een bestuurslid van Stichting Happy and Joy een stukje over het wel en wee in Uganda en binnen de stichting. Op deze manier hoopt de Stichting u op de hoogte te houden van de belangrijkste ontwikkelingen.

Januari 2015: The Sky is the Limit!

Stichting Happy and Joy bestond 5 januari 2015 al weer 10 jaar. Vanaf dag 1 was ons motto: “The sky is the Limit”. Het feit dat we al 10 jaar een eigen kleuterschool hebben, een samenwerking zijn aangegaan met 2 basisscholen, we ruim 200 kinderen gesponsord naar school hebben laten gaan, we nu een huizenproject zijn gestart om meer zelfvoorzienend te worden én we als Stichting altijd financieel gezond zijn geweest, geeft aan dat we ons motto goed naleven. Iets waar we heel trots op zijn.

Wat ons betreft stopt het hier niet. Dit jaar, maar ook de aankomende jaren, gaan we onszelf vast weer overtreffen want we hebben nog genoeg plannen. In dit maandstukje willen we u alvast informeren over 2 dingen die dit jaar op de planning staan:

  1. In het schooljaar 2015 gaat een pilot van start waarbij alle kinderen een starter in plaats van ontbijt krijgen aangeboden. De starter bestaat uit brood met boter voorafgaand aan de lessen. Dat wil zeggen: rond half 8. Tot afgelopen jaar kregen alle kinderen een ontbijt om 10 uur. De wijziging is het gevolg van de constatering dat veel kinderen het eerste deel van de ochtend weinig energie hebben bij gebrek aan voedingstoffen (ze komen zonder iets te hebben gegeten naar school). Daarnaast nemen de meeste kinderen wel iets mee als ontbijt. Daardoor is er voor gekozen om het verstrekken van voedsel te verschuiven, zodat alle kinderen vanaf het begin goed kunnen meedoen in de klas en belangrijke lestijd niet verloren gaat.
  2. De verhuur van de huurhuizen moet dit jaar een feit worden. Onze landlord Steven is druk bezig met het promoten van onze huurhuizen onder de lokale bevolking. De afgelopen weken hebben al een paar mensen interesse getoond. Deze week kregen we het bericht dat de eerste huurder zich ook officieel heeft aangemeld. Een heugelijk feit! We hopen dat de andere huurhuizen ook snel verhuurd zullen worden, maar wij hebben hierin het volste vertrouwen.