contactaanmeldenfotohome
Nieuws januari 2022
Nieuws januari 2022
 
We starten het jaar met goed nieuws dat we graag met u delen: de school gaat open!
 
 
Opening kleuterschool per 10 januari 2022
Op 31 december 2021 kondigde de president van Oeganda aan dat de scholen in een aantal districten open zouden gaan per 10 januari 2022. Dit geldt ook voor het district van de kleuterschool Happy and Joy. Het nieuws kwam als een totale verrassing maar is zo ontzettend welkom. Het personeel dat we dankzij de steun van onze sponsors bijna twee jaar lang in dienst konden houden, is onmiddellijk begonnen met de voorbereidingen voor het nieuwe schooljaar. Ze hebben de school schoon en klaargemaakt om alle kleuters maandag de 10e te ontvangen.
 
De komende twee maanden zullen we besteden om te inventariseren welke kinderen terugkomen en welke kinderen (opnieuw) voor sponsoring in aanmerking komen. Zowel op de kleuterschool als op de basisschool. Veel kinderen zijn tijdens de sluiting van de scholen vertrokken naar familie op het platteland omdat het leven daar doorgaans goedkoper is. De verwachting is dat de komende weken kinderen nog terug zullen komen en zich weer zullen melden op school. Ondertussen zijn we ook twee jaar verder en zijn er nieuwe kinderen die zullen instromen in babyclass. De inschrijving is al van start gegaan en zal de komende weken doorlopen. Na een paar weken verwachten we een overzicht te hebben van welke gesponsorde kinderen terug zijn gekomen.
 
Graag vragen we ook nog uw aandacht voor onze vacature. Binnen het bestuur van de Stichting Happy and Joy komt een plek vrij als bestuurslid die zich met name bezig houdt met de website en externe communicatie. Wie vindt het leuk om ons bestuur te komen versterken? Deelname aan het bestuur is in principe voor 3 jaar. Daarna kan in samenspraak besproken worden of deelname wordt voortgezet. Meer informatie over de vacature is te vinden op onze website of neem vrijblijvend contact met ons op via info@happyandjoy.nl.
 
We wensen u alle goeds toe voor 2022.
Het bestuur van Happy and Joy