contactaanmeldenfotohome
Nieuws juli 2013

Juli 2013: Hollanders aan de bouw in Uganda

Maandelijks schrijft een bestuurslid van Stichting Happy and Joy een stukje over het wel en wee in Uganda en binnen de stichting. Op deze manier hoopt de Stichting u op de hoogte te houden van de belangrijkste ontwikkelingen.

Het is eindelijk zover: de jongeren groep Attention! van de Protestantse Gemeente Sassenheim is in Uganda. De eerste werkweek zit er inmiddels al op en wat een hoop werk is er verzet!

Op 6 juli j.l. vertrokken de 5 jongeren onder begeleiding van 2 ambitieuze heren van Schiphol naar Entebbe, het vliegveld van Uganda. Uiteraard heeft Stichting Happy and Joy hen uitgezwaaid… wat waren we graag meegegaan! Naast alle eigen koffers en tassen, hadden de Attentioners ook twee extra koffers mee, gevuld met spullen voor de school. Via de organisatie Piloten Zonder Grenzen mocht de groep kosteloos twee extra koffers meenemen met spullen die ten goede komen aan het project. En dus hadden de vrijwilligers de koffers gevuld met allerlei nieuwe schoolspullen zoals schriftjes maar ook nieuwe opblaasbare zwembadjes. Elke vrijdagmiddag vindt het waterspektakel op school plaats, waarbij alle kinderen even mogen afkoelen in het zwembadje.  Door het veelvuldige gebruik waren de zwembaden versleten en dus was het extra fijn dat de Attentioners wat spullen mochten meenemen.

Zoals al geschreven, gaat de bouw ontzettend snel. De Ugandese bouwvakkers hadden alle voorbereidingen getroffen zodat de Mzungu’s (blanken in het Swahili) meteen aan de slag konden bij aankomst. Onder de voorbereidingen valt onder andere het afbreken van het oude kippenhok van de vorige eigenaar. En zo duurzaam als de Ugandezen zijn, hebben ze een groot deel van het materiaal waarvan het kippenhok was gemaakt, weten te verkopen. Dit geld is meteen besteed aan de aankoop van nieuw bouwmateriaal voor de toiletten. Want hiermee zouden de Attentioners beginnen. De Ugandese bouwvakkers hebben ervoor gezorgd dat de fundering en de ondergrondse “stortbak” klaar was zodat de Attentioners konden beginnen aan alle bouwwerkzaamheden boven de grond. Naast het werken aan de toiletten, heeft de groep ook al meegeholpen aan de bouw van de huurhuizen, met de nodige blaren van dien aangezien hiervoor nog wél de holtes voor de fundering uitgehakt moesten worden. Gelukkig is week 2 even de “vakantieweek” voor de Attentioners en kunnen ze even bijkomen voordat week 3 aandient en ze weer hard aan de bak mogen! Wilt u op de hoogte blijven van de avonturen van deze jongeren, dan kunt u ook kijken op hun blog: http://attention.reismee.nl/.

Stichting Happy and Joy wil dit maandstukje afsluiten met het bedanken van de Rotary Sassenheim voor hun financiële steun. Begin juli heeft de stichting van hen een mooie cheque van € 2.000,- in ontvangst mogen nemen voor het bouwproject. Rotary, heel erg bedankt!