contactaanmeldenfotohome
Nieuws juni 2013

Juni 2013: Bijna naar Uganda

Maandelijks schrijft een bestuurslid van Stichting Happy and Joy een stukje over het wel en wee in Uganda en binnen de stichting. Op deze manier hoopt de Stichting u op de hoogte te houden van de belangrijkste ontwikkelingen.

De afgelopen maand is het druk geweest voor Happy and Joy. Het is namelijk bijna zover: de jongerengroep Attention van de Protestantse Gemeente Sassenheim gaat bijna naar Uganda om een begin te maken met het nieuwe bouwproject van Happy and Joy. Op het eerder aangekochte stuk land gaat de jongerengroep beginnen met de bouw van de nieuwe toiletten voor de school en de huurhuisjes. Maar voordat dit gebouwd kan worden, moet er natuurlijk wel genoeg geld aanwezig zijn. Het afgelopen jaar heeft Happy and Joy hiervoor een hoop giften mogen ontvangen, waaronder van de Protestantse Gemeente Sassenheim zelf. Maar we zijn zelf ook in beweging gekomen, letterlijk zelfs! Op 25 mei heeft het bestuur van Happy and Joy deelgenomen aan de Verenigingen Fietsdag, georganiseerd door Rabobank Teylingen. Maar het bestuur kon op meer hulp rekenen! Tientallen mensen hebben gefietst voor Happy and Joy en dit heeft geresulteerd in een bedrag van € 320,-! Op diezelfde dag heeft de Protestantse Gemeente Sassenheim een veiling georganiseerd, waarvan de opbrengst ook naar Happy and Joy gaat. Deze veiling heeft zeker € 3000,- opgeleverd. Heel indrukwekkend! Al met al dus heel mooie bedragen waarvan mooie toiletten en huurhuizen gebouwd kunnen worden!

Maar de Attentioners zullen natuurlijk ook de tijd hebben om te zien hoe het op school eraan toe gaat. Het tweede trimester is weer net van start gegaan. Het tweede trimester loopt tot 23 augustus, dus de jongeren kunnen een goed beeld krijgen van het reilen en zeilen op school! Maar, om niet alleen te kijken maar zelf ook actief mee te draaien, organiseert Lisa (de directrice van de school) een sportdag op het moment dat de Attentioners er zijn. Voor de kinderen is dit altijd een van de hoogtepunten en hoe leuk is het als de Attentioners zelf kunnen ervaren hoe een echte Ugandese sportdag eruit ziet!

Wij zijn heel benieuwd hoe de jongeren Uganda gaan beleven!