contactaanmeldenfotohome
Nieuws juni 2016

Regelmatig schrijft een bestuurslid van Stichting Happy and Joy een stukje over het wel en wee in Uganda en binnen de stichting. Op deze manier hoopt de Stichting u op de hoogte te houden van de belangrijkste ontwikkelingen.

Juni 2016: Geld inzamelen!

Stichting Happy and Joy is druk bezig met het inzamelen van geld voor groot onderhoud aan de school. Wilde Ganzen zal immers elke ingezamelde euro vermeerderen tot € 1,50. Gelukkig wordt de Stichting aan alle kanten geholpen. Zo komen er particuliere giften binnen en ook de kinderen van basisschool De Rank zamelen geld in via de zendingsbusjes in de klas. Super fijn! Samen met elkaar en met Wilde Ganzen moet het lukken om de bijna € 6.000,- die nodig is voor het onderhoud bij elkaar te krijgen.

Ondertussen is in Uganda alweer het eerste trimester voorbij. De kinderen hebben hun examens gedaan en genieten nu van vakantie.  Examens en prestaties vinden Ugandezen erg belangrijk. De ouders hechten veel waarde aan de rapporten en daar staat dan ook op welk nummer van de klas je bent. In babyclass was dit trimester Renee de beste. Renee is drie jaar oud, heeft geen broertjes en zusjes, houdt van rijst en een soort pindasaus en ze speelt graag met poppen.

Verder is de Stichting bezig met het opstellen van het jaarverslag en de jaarrekening over 2015. Eind van deze maand zullen deze op de website gepubliceerd worden. Dan kunt u teruglezen hoe vorig jaar al het ingezamelde geld is besteed.

Foto: Renee