contactaanmeldenfotohome
Nieuws maart 2015

Maandelijks schrijft een bestuurslid van Stichting Happy and Joy een stukje over het wel en wee in Uganda en binnen de stichting. Op deze manier hoopt de Stichting u op de hoogte te houden van de belangrijkste ontwikkelingen.

Maart 2015: Organisatorische regelmaanden

De afgelopen maanden stonden vooral in het teken van regelen. Meerdere keren per week gaat Lisa op pad om zaken voor ons en de school te regelen. Hieronder een paar zaken die geregeld zijn, en nog geregeld moeten worden:

Een van de grootste regelzaken heeft geresulteerd in een feestelijk resultaat: Sinds kort is Stichting Happy and Joy in Uganda een rechtspersoon. Hierdoor staan de school en de huurhuizen niet alleen op de naam van Lisa, maar nu ook op naam van de Stichting. Dit is fijn om twee redenen: 
1. Als Lisa onverhoopt komt te overlijden, vallen de school en de huurhuizen niet automatisch in handen van haar familie maar blijft het eigendom van de Stichting.
2. Lisa is niet persoonlijk aansprakelijk. 
Nu we een rechtspersoon zijn, is de laatste stap dat we de school én de grond nog moeten laten registreren. Op dit moment heeft de school nog een tijdelijke licentie. Als ook dit laatste stukje rond is, dan zijn alle juridische zaken volbracht.

Een ander feestelijk resultaat van veel geregel is dat de eerste huurder een feit is. De huurder betaalt nu nog 250.000 USG in plaats van de begrootte 300.000 USG. Dit komt omdat de huurhuizen nog geen stromend water hebben…

Op dit moment is er onvoldoende waterdruk op onze waterleiding waardoor er geen water omhoog komt uit de grond. De onvoldoende waterdruk komt doordat er te veel aftakkingen op de waterleiding zijn en wij aan het einde van de waterleiding zitten. Doordat er geen water omhoog komt uit de grond, is er nog geen stromend water voor de douche, het toilet etc. Er is uiteraard wel water beschikbaar via de watertank, waar dit is niet stromend. Het probleem van de waterdruk is op te lossen middels een waterpomp. Omdat deze pomp ruim 750 euro kost, zijn wij nog aan het onderzoeken of we deze willen aanschaffen en waarvan we dit kunnen bekostigen.

Een andere zaak die geregeld moet worden betreft het personeel: een van de juffen heeft ontslag genomen. De juf heeft ontslag genomen nadat haar loon is uitgekeerd. Op dit moment staat Lisa in middle class, maar eigenlijk heeft Lisa hier geen tijd voor. Lisa is nu op zoek naar een nieuwe juf. Ook hebben we geen nachtwaker meer. De voormalige nachtwaker heeft een baan aangenomen in Dubai. Ook hiervoor is Lisa op zoek naar vervanging.

Kortom, we vervelen ons geen moment binnen de Stichting, zowel in Nederland als in Uganda. Net een echt bedrijf… wie had dat gedacht toen we hiermee begonnen 10 jaar geleden?