contactaanmeldenfotohome
Nieuws mei 2015

Maandelijks schrijft een bestuurslid van Stichting Happy and Joy een stukje over het wel en wee in Uganda en binnen de stichting. Op deze manier hoopt de Stichting u op de hoogte te houden van de belangrijkste ontwikkelingen.

Mei 2015: Een maand met een zwart randje

In het vorige maandstukje stond beschreven dat we nog geen gebruik konden maken van onze waterleiding voor de huurhuizen. Dit, omdat de druk onvoldoende is waardoor er geen water uit de grond omhoog komt. Inmiddels is dit probleem opgelost door het waterbedrijf en hebben we stromend water. We zijn hier erg blij om, omdat nu eindelijk de WC´s en de douches werken en dat zijn echte pluspunten van de huurhuizen. 
Op dit moment hebben we één verhuurder. Om de huurhuizen snel van huurders te voorzien, hebben we een verhuurderbedrijf ingeschakeld. Ons primaire idee was dat de landlord (Steven) op zoek zou gaan naar verhuurders. De landlord heeft echter een baan gekregen in Dubai. In de hoop op een betere toekomst heeft hij het vliegtuig gepakt en woont hij nu in Dubai. Om te voorkomen dat we Lisa overvragen in haar taken, hebben we besloten om samen te werken met een verhuurderbedrijf die voor ons op zoek gaat naar huurders.

In Uganda zijn de juffen naar een seminar gegaan. Deze seminar werd georganiseerd door een van de basisscholen waarmee wij samenwerken. De juffen hebben veel inspiratie opgedaan over het formuleren van een schoolmotto, het hebben van een schoollied en werkvormen. De juffen gaan aan de slag met het formuleren van een schoolmotto. Ook gaan ze nadenken over de tekst van een schoollied. Op verzoek van de juffen zijn er klankkaarten besteld. Middels deze kaarten leren de kinderen de juiste klanken uitspreken. Ook dit hebben de juffen meegenomen uit de seminar.

Financieel gezien heeft de Stichting een paar mooie resultaten geboekt. Van Bassischool de Rank heeft de stichting bijna 600,- ontvangen. Dit geld is ingezameld tijdens de kerkschooldienst. Daarnaast hebben we van familie Plevier uit Sassenheim een gift van 750 euro ontvangen. Dit geld is ingezameld als verjaardagscadeau. Heel bijzonder! De stichting is Bassischool De Rank en familie Plevier heel erg dankbaar voor deze giften.

Helaas hebben wij deze maand ook een heel naar bericht ontvangen uit Uganda. Een van onze sponsorkinderen is overleden: Ivan Kasansa Ssebayiga. Ivan zat in baby class sinds afgelopen januari. Ze vermoeden dat Ivan is overleden aan de mazelen. Op dit moment hebben veel kinderen in Uganda de mazelen. En waar in Nederland kinderen hiervoor worden ingeënt, is dat niet het geval in Uganda. Bij Ivan begon het met overgeven. Na hiervoor een tablet te hebben gekregen, ging het beter. Helaas werd het de volgende dag weer erger en kreeg Ivan ook koorts. Zijn moeder heeft hem toen meegenomen naar het ziekenhuis. Onderweg naar het ziekenhuis is Ivan overleden. Wij zijn erg geschokt door dit bericht en wensen de familie van Ivan alle sterkte en kracht toe.