contactaanmeldenfotohome
Nieuws november 2013

November 2013 - Richting de afrondende fase

Maandelijks schrijft een bestuurslid van Stichting Happy and Joy een stukje over het wel en wee in Uganda en binnen de stichting. Op deze manier hoopt de Stichting u op de hoogte te houden van de belangrijkste ontwikkelingen.

“Richting de afrondende fase” is op dit moment een overkoepelend thema in Uganda; zowel wat betreft de bouw van de huurhuisjes als het schooljaar

Bouw Wat een indrukwekkende foto’s heeft de Stichting afgelopen week uit Uganda mogen ontvangen: het dak van de huurhuisjes is afgerond. Onder aan deze pagina ziet u een foto van de huizen met het dak erop. Ook op onze fotopagina en op onze Facebook-pagina staan foto's van de bouw van de huizen. We zijn zelf erg onder de indruk hoe snel dit is gegaan. Er is hard gewerkt, met als resultaat dat een mooie blauwe vlakte trotseert op de nog “ruwe” muren. Maar ook dat moet niet lang meer duren. De volgende stap in het bouwproces is het stucen van de muren. Vervolgens zullen ook de deuren worden geplaatst. De Stichting hoopt dat dit net zo voortvarend gaat als het dak. Dit zal niet afhankelijk zijn van de inzet van de Ugandezen. Als het aan hen ligt is het morgen al af! Wel zal het afhankelijk zijn van de beschikbare financiële middelen. Een groot deel van de financiën is besteed aan het dak, het duurste onderdeel van de bouw. De Stichting is nu hard bezig met verdere sponsorwerving.

Schooljaar In Uganda is de school nog een maandje open en dan vangt voor de kinderen en juffen de grote vakantie aan. Een spannende maand want het schooljaar wordt afgerond met examens, zelfs al in baby class! Normaliter wordt het schooljaar ook altijd feestelijk afgesloten met een uitje naar Diddy’s World, hét attractiepark uit de omgeving, of met een groot feest op school. Dit jaar heeft het jaarlijkse feestje al plaatsgevonden, namelijk toen de Nederlandse bouwgroep in Uganda was en een grootse sportdag is georganiseerd, waar ook de Mzungu’s actief aan moesten deelnemen!! Uiteraard zal Lisa er alles aan doen om de afsluiting van het jaar niet helemaal geruisloos voorbij te laten gaan. Ze zal in ieder geval een taart kopen om de diplomering van de kinderen uit top class te vieren, want dat is natuurlijk wel een felicitatie waard! En op felicitatiefeestjes zijn ze dol in Uganda. Zoals ook te zien op onderstaande foto: een van de kinderen, die het schoolgeld zelf betaalt, was afgelopen maand jarig en is vier jaar geworden. Dit moest groots aangepakt worden. Zo droeg zij en haar twee vriendinnetjes een mooie feestelijke jurk in plaats van het schooluniform. De juf had een mooie feesthoed geregeld om het feesttenue compleet te maken. En natuurlijk moest er ook getrakteerd worden: alle kinderen kregen een stukje heerlijke verjaardagstaart en een glaasje limonade. Een mooie dag voor de kinderen!

Dak huurhuizen gereed Verjaardag vieren op Happy and Joy