contactaanmeldenfotohome
Nieuws november 2014

November 2014: De eerste bewoner van de huurhuizen is een feit

Maandelijks schrijft een bestuurslid van Stichting Happy and Joy een stukje over het wel en wee in Uganda en binnen de stichting. Op deze manier hoopt de Stichting u op de hoogte te houden van de belangrijkste ontwikkelinge

Ook de afgelopen maanden is in Uganda hard gewerkt om de huurhuizen af te ronden. Het einde komt nu echt in zicht en de werkzaamheden zitten ‘m vooral in de esthetische afwerking. Eén huisje is al helemaal af en sinds 1 november wordt deze vast bewoond door Steven. Steven is de broer van Lisa (de directrice van de school) en was tijdens de bouw de opzichter. Vanaf november vervult hij de rol van nachtwaker, zowel voor de school als voor de huizen. Daarnaast zal hij de functie van landlord invullen op het moment dat de huurhuizen worden verhuurd. Hij is dan het aanspreekpunt van de huurders. Ook zorgt hij er voor dat de huizen in goede staat blijven, de huur tijdig wordt betaald en houdt hij bij hoeveel elektriciteit wordt verbruikt door de verschillende huurders. Om zowel de functie van nachtwaker als landlord goed te kunnen vervullen, bewoont Steven als enige vaste bewoner een van de huizen. Wij zijn erg blij dat hij deze twee rollen gaat vervullen, kijkend naar de goede samenwerking met hem.

Aan het einde van deze maand loopt het schooljaar in Uganda weer af. De kinderen hebben dan 2 maanden vakantie. Als afsluiting van het schooljaar wordt op school Parents Day georganiseerd. Dit is een eindejaarsfeestje voor de ouders waar altijd veel eten en drinken wordt genuttigd, zoals het hoort bij Ugandese feestjes. Ook krijgen de kinderen die de kleuterschool afronden en geslaagd zijn, hun diploma op deze dag.

Tot slot ontving de Stichting afgelopen maand ook feestelijk nieuws. Basisschool De Rank gaat dit jaar op verschillende manieren geld inzamelen voor Happy and Joy. Wij waren erg verheugd toen wij dit hoorden en willen hierbij alvast alle juffen, meesters én kinderen heel erg bedanken voor hun steun.