contactaanmeldenfotohome
Nieuws november 2020

Nieuws november 2020: Corona maatregelen in Uganda

In Nederland worden de Corona maatregelen weer strenger. Veel mensen raken hun baan kwijt en maken zich zorgen om de toekomst. Hoe zit het nu met Corona in Uganda? In Uganda blijven de scholen in ieder geval tot februari 2021 dicht, tenzij je in het laatste jaar zit van de basisschool, middelbare school of vervolgonderwijs en examen doet. Deze leerlingen mogen sinds half oktober weer naar school toe.

Veel ouders van kinderen die normaliter les krijgen op Happy and Joy kunnen niet of minder werken. Bijvoorbeeld boda drivers mogen minder mensen meenemen en ook in de veel gebruikte taxibusjes mogen momenteel maar acht personen mee. Voorheen werden er in zo’n busje zo veel mogelijk mensen meegenomen. Aan de andere kant is het tarief voor deze taxibusjes wel verdubbeld. In de kerk mogen nu 70 mensen naar binnen en veel openbare gelegenheden zijn gesloten. Tevens is er een avondklok ingesteld om 21.00 uur.

Door al deze maatregelen zijn er veel mensen die minder te besteden hebben. Daarnaast duurt deze situatie helaas een stuk langer dan voorzien. Voor de arme gezinnen waarvan de kinderen naar Happy and Joy komen is dit een ramp. Nieuwe donaties voor voedselpakketten zijn daarom van harte welkom!

We hopen dat alle kinderen van Happy and Joy en hun families in goede gezondheid blijven!