contactaanmeldenfotohome
Nieuws oktober 2017

Oktober 2017: Afronding project Wilde Ganzen

Inmiddels alweer bijna anderhalf jaar geleden gingen wij van start met de inzameling van geld voor het onderhoud van het schoolgebouw en schoolpein van Happy and Joy. Daarbij werden wij geholpen door Wilde Ganzen, die het ingezamelde geld hebben vermeerderd. Zo’n omvangrijk project duurt natuurlijk even, maar momenteel zijn alle werkzaamheden afgerond en is ook de afwikkeling met Wilde Ganzen geregeld. Zij willen, logischerwijs, inzage in de financiën van het project dat mede door hen gefinancierd werd en daarnaast willen ze graag foto’s zien van het eindresultaat.

De school is nu weer klaar voor de komende jaren. En dat allemaal dankzij uw hulp! Zonder uw gift hadden we er niet voor kunnen zorgen dat alles op school er weer spik-en-span uitziet. Heel hartelijk dank! En natuurlijk is ook onze dank aan Wilde Ganzen groot.

Waarschijnlijk weet u wel dat Happy and Joy in 2015 op het naastgelegen stuk land een aantal huurhuizen heeft laten bouwen. De achterliggende gedachte is dat de huuropbrengsten terugvloeien naar Happy and Joy, zodat de school meer zelfvoorzienend wordt. Deze huizen en de compound waar ze op staan, zijn inmiddels helemaal klaar en de huizen zijn verhuurd. De muur om de compound is beveiligd met prikkeldraad om ongenode gasten buiten te houden. Inbraak is iets wat regelmatig gebeurt in Uganda, maar liever niet bij onze huurders.

De huuropbrengsten worden momenteel gebruikt om de kosten voor eten op Happy and Joy te dekken. In de toekomst willen we deze opbrengsten gaan gebruiken voor het betalen van de salarissen van het personeel op Happy and Joy.