contactaanmeldenfotohome
Nieuws oktober 2021

Nieuws oktober 2021

Situatie in Uganda

De kleuterschool is nog steeds dicht. De basisscholen zijn ook weer enige tijd gesloten geweest. De reden dat er een nieuwe lockdown kwam, is de toename van besmettingen met Covid-19. Dit komt doordat de delta-variant ook in Afrika is opgedoken. Daarnaast komt het vaccineren moeizaam op gang omdat distributie moeilijk is, er onvoldoende vaccins voorhanden zijn en mensen ook argwanend zijn. Het gevolg is dat veel mensen besmet raken met het virus en de medische zorg kan dat niet aan. Er is tekort aan van alles. Zuurstof is er alleen voor de rijken die het kunnen betalen.

Inmiddels gaat de samenleving langzaam maar zeker weer iets open, het onderwijs volgt pas na de vakantie. De President heeft aangekondigd dat de scholen in januari 2022 weer open gaan. Hoe dat voor de kleuterscholen zal zijn, is nog onbekend. Er zijn inmiddels protesten die vragen om ook de kleuterscholen te openen. Vooralsnog zijn ze nog altijd volledig dicht. En het schooljaar is bijna voorbij. In Uganda loopt het schooljaar voor de basisschool van februari tot eind november. De kans dat de kinderen dit jaar nog op Happy and Joy zullen komen, is heel klein. We hopen dat zij na de vakantie – in februari – eindelijk weer de kinderen op school kunnen ontvangen.

Situatie in Nederland

In juni hebben we onze jaarcijfers gepubliceerd en het jaarverslag. Deze staan op onze website, onder de knop financiën. En inmiddels nadert alweer het einde van het jaar 2021 en denken we na over 2022. Het daarbij horende jaarplan en de begroting voor 2022 zullen eind december op onze website worden geplaatst. Het is onzeker hoe 2022 zal verlopen, maar net zoals vorig jaar zal bij het opstellen van het jaarplan en de begroting gewerkt worden vanuit de verwachting dat de scholen in 2022 weer open gaan. We hopen daarbij te kunnen blijven vertrouwen op uw steun. Zonder die hadden wij ons werk niet voort kunnen zetten, hadden we het personeel moeten ontslaan en de kinderen geen zicht op onderwijs kunnen bieden zodra het weer kan. Hartelijk dank dan ook voor uw blijvende steun!

Sponsor Happy and Joy met een december-cadeau via Youbedo

Wist u dat u Happy and Joy ook kunt steunen bij het kopen van een boek? Als u via Youbedo een boek koopt, voor u zelf of misschien om cadeau te doen in december, kunt u aangeven dat een deel van dat bedrag ten goede komt aan Happy and Joy. Via Youbedo is een enorm assortiment boeken aan te schaffen, net als in de boekhandel of via bol.com. Dus bent u voornemens boeken cadeau te geven, kijk dan eens op www.youbedo.com en geef met uw cadeau niet alleen iets leuks aan de ontvanger maar ook Happy and Joy!

Vacature: wie komt ons bestuur versterken?

Er is een vacature voor een nieuw bestuurslid met als accent website & communicatie. Binnen het bestuur van de Stichting Happy and Joy komt een plek vrij als bestuurslid die zich met name bezig houdt met de website en externe communicatie. Deelname aan het bestuur is in principe voor 3 jaar. Daarna kan in samenspraak besproken worden of deelname wordt voortgezet.

Wat zoeken wij? Iemand die:

  • bekend is met het in stand houden en het (verder) ontwikkelen van een website;
  • het leuk vindt om te zorgen voor externe communicatie zoals nieuwsbrieven, bedankkaarten en kerstkaarten;
  • flexibel is en een hands-on mentaliteit heeft als het gaat om overige werkzaamheden van de stichting;
  • een tijdsinvestering wil doen van circa zes vergaderingen verspreid over per jaar en van eigen taken, in te plannen op een voor hem/haar geschikt moment in de week/maand.

Wat bieden wij?

  • Een klein, flexibel en gezellig team, met ruimte voor initiatieven en nieuwe ideeën;
  • Een organisatie waarbinnen je belangeloos met werkzaamheden in Nederland kunt bijdragen aan de ontwikkeling van kinderen in Uganda.

Spreekt het je aan wat wij zoeken en wat we je kunnen bieden? Ken je iemand die interesse kan hebben? Of heb je vragen over de vacature? Neem vrijblijvend contact met ons op via info@happyandjoy.nl en wij vertellen je graag meer over de vacature.