contactaanmeldenfotohome
Nieuws september 2022

De zomer is (bijna) voorbij. Tijd om u met deze nieuwsbrief op de hoogte te brengen van de laatste ontwikkelingen. Zowel in Uganda als in Nederland.

 

Uganda

Een schooljaar als vanouds.

Het schooljaar verloopt heel goed. In de eerste maanden is de balans opgemaakt welke kinderen na de lockdown terugkeerden naar school; de kleuterschool en de basisschool. Gelukkig waren dat er veel, maar helaas niet iedereen. Voor zover sponsorkinderen niet terugkwamen, hebben sponsorouders inmiddels een nieuw sponsorkind toegewezen gekregen. De klassen zijn weer goed gevuld en de kinderen krijgen weer les als van ouds.

Covid houdt zich voorlopig ook in Uganda gedeisd en de kinderen hebben zonder problemen het eerste en tweede trimester kunnen afronden. In september begint alweer het derde trimster en in november doen de kinderen in topclass examen. Het is bijna weer zoals het was voor Corona. En dat gunnen we de kinderen van harte.

Nieuw speelgoed

De afgelopen maanden is gebleken dat er nieuw speelmateriaal nodig was. Daarom zijn onder andere poppen gekocht en boeken. Ook zijn de fietsjes en speeltoestellen op het schoolplein hersteld en voorzien van nieuwe onderdelen. De school is hiermee een fijne plek om te spelen en leren.

Tijd voor actie! Onderhoud schoolgebouw

Ook is er onderhoud nodig aan de school. Inmiddels zijn muren opnieuw geverfd. Ook zijn ze voorzien van vrolijke afbeeldingen. Houtwerk is opnieuw geverfd en ook de krijtborden in de klassen hebben een nieuw laagje blackboard-verf. Bijgaand treft u enkele foto's van het recente onderhoud aan.

Wat ook nodig gedaan moet worden, zijn de vloeren. Door verloop van tijd en het intensieve gebruik van de schoolpleinen, is het beton gaan barsten. Er zitten scheuren in de vloeren, hier en daar gaten of zelf afgebrokkelde stukken. De bedoeling is dat de vloeren voorzien gaan worden van stevige tegels die tegen een stootje kunnen. Om dit te bekostigen, kunnen we zeker hulp gebruiken!

Lijkt het uw school, kerk of onderneming leuk om in actie te komen voor een concreet doel?

We horen het graag! We kunnen u voorzien van informatie en beeldmateriaal over onze school en hoe wij uw actie kunnen ondersteunen.

 

Nederland

Sponsorkinderen in beeld

Begin dit jaar hebben we in Nederland vooral tijd besteed aan het op orde krijgen van de sponsoring. We wilden iedereen graag zo snel mogelijk laten weten of zijn/haar sponsorkind weer terug was op school. En als dat niet zo was, wilden we sponsorouders graag zo snel mogelijk koppelen aan een nieuw sponsorkind. Uiteindelijk kwam het rond. Hartelijk dank voor uw geduld.

Jaarcijfers en jaarverslag 2021

Voor de zomer hebben we ook de jaarcijfers en het jaarverslag van 2021 vastgesteld. In 2021 hebben we min of meer hetzelfde besteed als we hadden ingezameld. Dat is een mooie constatering. Daarmee blijft onze financiële positie gezond om de activiteiten mee voort te zetten. Op onze website www.happyandjoy.nl kunt u onder financiën de cijfers en het jaarverslag lezen.

Youbedo voor uw boeken

Mocht u de komende maanden nog overwegen om een boek te kopen, denk dan ook eens aan Youbedo. U betaalt niet meer dan via bol.com, maar u kunt wel een percentage van de aankoop aan een goed doel toewijzen. En Happy and Joy is één van die doelen. Alle kleine donaties bij elkaar helpen de stichting toch weer verder. Zie de website www.youbedo.nl.

Tot slot

Heeft u vragen, suggesties of opmerkingen, dan horen we het graag. We wensen u een mooi najaar toe.

Hartelijke groeten,

Het bestuur van Happy and Joy