Dagindeling

Ouders kunnen hun kind bij Happy and Joy brengen vanaf 7:00 uur. Om 8:00 uur start de dag met het zingen van liedjes.

De kinderen gaan per klas en op volgorde van klein naar groot in een rij staan om zo de leerkrachten te begroeten. Dan volgt er een interactie tussen leerkrachten en de kinderen, er worden in het Engels vragen gesteld en de kinderen geven antwoord.

Hierna gaan de kinderen naar hun eigen klaslokaal en gaat de leerkracht Engelse woorden met hun oefenen.
Vaak doen ze dit aan de hand van zelfgetekende platen met afbeeldingen erop.

Na een half uur is het tijd om te gaan schrijven. Ieder kind oefent in zijn eigen schrift het alfabet en cijfers van 1 tot 20. Na een uur schrijven is het tijd voor pauze. De kinderen eten en drinken wat en mogen dan spelen op het speelplein.

Na de pauze wordt er geoefend met rekenen, waarna de kinderen naar huis gaan. Het is dan 12:30 uur.

Een gedeelte van de kinderen blijft na de lessen op school, omdat er voor hen geen opvang is en ze te jong zijn om alleen thuis te kunnen zijn. Deze kinderen eten hun lunch op school en blijven dan tot 17:00 uur, wanneer Happy and Joy sluit en hun ouders/verzorgers ze komen ophalen.

Tijdens de pauze krijgen de kinderen de kans om hun ontwikkeling te stimuleren met veel speelmateriaal op het plein voor de school. Er staat een klimrek, een wip, een draaimolen en er ligt speelzand. Omdat de kinderen in Uganda thuis vaak zo weinig speelmateriaal tot hun beschikking hebben, vinden ze dit op school geweldig! Tweemaal in de week word er ook gespeeld met poppen, blokken, muziekinstrumenten en dergelijke om zo hun fantasie tot uiting te laten komen. Op woensdagochtend is er tijd om te kleuren. Eén dag in de week wordt er gesport. De kinderen mogen dan voetballen, buiten spelletjes spelen en lekker uit razen.