De School

Happy and Joy is een Nursery School, een kleuterschool. Er zijn drie klassen: Baby Class, Middle Class en Top Class.

Baby Class; kinderen van 3-4 jaar oud. Zij leren basisbegrippen van de Engelse taal, zoals het alfabet en ze leren de cijfers van 1 tot en met 20 schrijven. Ook beoefenen zij de fijne hand motoriek door middel van kleuren en spelletjes. Daarnaast wordt er veel gezongen en gespeeld.

Middle Class; kinderen van 4-5 jaar oud. Zij leren tellen en gaan wat dieper in op de Engelse taal met begrippen en simpele zinnen. Ook hier wordt gespeeld, gekleurd en gezongen.

Top Class; kinderen van 5-6 jaar oud. Zij leren simpele rekensommen en gaan verder met het leren van de Engelse taal. In Top Class wordt ook veel aandacht besteed aan onder andere hygiëne en samenwerking. Ook hier wordt weer veel gespeeld, gekleurd en gezongen.

Onze missie

Het doel van een Nursery School in Uganda is vooral het aanleren van de Engelse taal aan jonge kinderen.  Omdat de kinderen uit arme gezinnen komen (waar de ouders meestal ook geen Engels praten, maar het lokale Luganda) spreken de kinderen nog helemaal geen Engels. Om naar de basisschool te mogen, moet een kind echter begrip hebben van de Engelse taal. Daardoor is het dus noodzakelijk dat de kinderen naar een Nursery School als Happy and Joy gaan!