contactaanmeldenfotohome
Nieuws december 2011

December 2011: Bijzonder bezoek in Nederland

Maandelijks schrijft een bestuurslid van Stichting Happy and Joy een stukje over het wel en wee in Uganda en binnen de stichting. Op deze manier hoopt de Stichting u op de hoogte te houden van de belangrijkste ontwikkelingen.


Het eindejaarsuitje naar Diddy’s World was een succes, de rapporten zijn uitgedeeld aan de kinderen, de school is goed schoongemaakt en alle nieuwe inschrijvingen voor babyclass voor het aankomende jaar zijn afgerond: tijd voor de Ugandese zomervakantie!

In december en januari vieren de kinderen hun welverdiende “zomervakantie”. Veel kinderen gaan samen met hun ouders/verzorgers op bezoek bij familieleden op het platteland om vervolgens in februari weer terug te keren en te beginnen met hun nieuwe schooljaar.
Voor de directrice van de school, Lisa, is het wel een heel bijzondere vakantie: zij is sinds 2 december in Nederland! Pas sinds enkele weken in het bezit van een eigen paspoort, dan voor het eerst in een vliegtuig mét een overstap in Istanbul, om vervolgens aan te komen in het koude, regenachtige Nederland. U kunt begrijpen dat dit al een heel avontuur voor haar is geweest! En dan nog maar te zwijgen van het grote cultuurverschil… Een Sinterklaasfeest heeft dan ook wat uitleg nodig.

Lisa blijft tot 1 februari in Nederland en verblijft bij de voorzitter van de Stichting. Gedurende haar bezoek zal Lisa verschillende basisscholen bezoeken waarbij zij zal meelopen in de klassen. Op deze manier kan Lisa ervaren hoe het onderwijs in Nederland wordt verzorgd, om zo deze leerervaring mee te nemen naar Uganda. Daarnaast zijn er verschillende vergaderingen gepland waarbij het Nederlandse bestuur en Lisa informatie kunnen uitwisselen. Een van de belangrijkste bespreekpunten is de bestemming van het aangekochte land eerder dit jaar. Het doel is om hierover meer duidelijkheid te creëren gedurende haar bezoek. Indien hierover meer bekend is, kunt u het uiteraard lezen op onze website.
In het maandstukje van oktober heeft u kunnen lezen dat de Stichting bezig was met het onderzoeken van de mogelijkheden om een bliksemafleider op de school te plaatsen. Dit in verband met heftige onweersbuien die elders in Uganda al tot dramatische gevolgen heeft geleid ten gevolgen van blikseminslag. Lisa heeft aangegeven dat een kerk in de buurt van de school is voorzien van een bliksemafleider waardoor deze nu tevens het hoogste gebouw is in de omgeving. Op basis hiervan heeft de Stichting besloten om zelf geen bliksemafleider meer te plaatsen.

Eind oktober heeft de Gereformeerde Kerk Lisse een boekenmarkt georganiseerd. Een deel van de opbrengst van deze markt is gedoneerd aan Stichting Happy and Joy. De Stichting wil de Kerk hartelijk bedanken voor het zeer mooie bedrag van € 450,00!
Tot slot wil de Stichting u wijzen op de online winkel YouBeDo. YouBeDo biedt een uitgebreid aanbod van boeken aan tegen dezelfde prijs als andere aanbieders, maar geeft 10% van het aankoopbedrag aan een goed doel dat elke consument zelf kan kiezen, waaronder Stichting Happy and Joy. Dus mocht u in deze feestmaand iemand een boek cadeau willen doen, kijk eens op www.youbedo.com en wellicht kunt u ons tegelijkertijd met uw aankoop kosteloos steunen!